Handsome businessman sitting in office

Specialisatie Relatie Coaching voor coaches

De coach is niet bezorgd over wie of wat de coachee " te verwijten valt " voor zijn huidige situatie. De bedoeling is een meer doelgerichte ontdekking van de wijze waarop de waargenomen problemen kunnen evolueren naar oplossingen die door het koppel of het individu worden geïdentificeerd.

Coaching

Wordt gecertifieerd relatie coach

Coaching heeft in de kern een fundamentele veronderstelling: de cliënt is op zoek naar verandering (Hayden & Whitworth, 1995, zoals geciteerd in Hart, Blattner, & Leipsic, 2001).

Coaching is gericht op het heden en de toekomst, dus vragen volgen meestal deze weg.

De coach is niet bezorgd over wie of wat de coachee ” te verwijten valt ” voor zijn huidige situatie. De bedoeling is een meer doelgerichte ontdekking van de wijze waarop de waargenomen problemen kunnen evolueren naar oplossingen die door het koppel of het individu worden geïdentificeerd (Wingert, 2016).

Het is belangrijk te beseffen dat coaching geen therapie is, en dat de vereisten voor de twee verschillen. In de Verenigde Staten is therapie sterk gereglementeerd en vereist uitgebreide training en een vergunning. Coaching is nog niet gereglementeerd. Sommige coaches hebben een uitgebreide achtergrond, andere niet.

Coaching is geen vervanging van therapie. Onze coaches en onze relatiecoach opleidingen volgen de ethische richtlijnen opgesteld door de International Coaching Federation

Met dit in gedachten, zijn hier verschillende interessante vragen die je kan gebruiken met je cliënt.
 • Hoe heb je besloten om relatie coaching in te zetten?
 • Wat zijn jouw verwachtingen over de wijze waarop coaching nuttig zou kunnen zijn voor jullie relatie?
 • Wat willen jullie bereiken met deze coachingsrelatie?
 • Hoe lang denk je dat het zal duren om je doelen te bereiken?
 • Wat zou je willen dat er in je relatie gaat gebeuren?
 • Wat wil je dat er niet meer gebeurt?
 • Wat gaat er goed en wil je niet veranderen?
 • Als er één hulpmiddel was dat jullie relatie aanzienlijk zou kunnen helpen, wat zou dat hulpmiddel dan zijn?
 • Als er tijdens je slaap vannacht een mirakel zou gebeuren dat al je problemen zou oplossen, wat zou er morgen dan anders zijn?

Inschrijven

Programma details

Wat is de functie van een relatiecoach?
 • Helpt verduidelijken wat partners zoeken in hun relatie.
 • Helpt partners hun passie voor elkaar te herontdekken.
 • Helpt bij het vaststellen van relatiedoelen waar partners naartoe kunnen werken.
 • Helpt partners hun verwachtingen van elkaar te begrijpen.
 • Helpt partners efficiënt te communiceren om conflicten op te lossen.
 • Helpt om zinvolle relaties  na te streven en te cultiveren.
 • Helpt mensen  hun problematische relatie-ervaringen uit het verleden op te lossen.
 • Helpt mensen hun oorspronkelijke motivatie voor het nastreven van een relatie te begrijpen.
 • Helpt de destructieve schaduwaspecten van een relatie aan het licht te brengen.
 • Helpt koppels hun wrok weg te nemen, hun angsten te ontdekken en uit te kijken naar versterking van hun toewijding.
 • Helpt mensen de do’s en don’ts te begrijpen van het beginnen van een relatie en het onderhouden ervan in moeilijke tijden.

Een relatiecoach begeleidt niet alleen partners in een moeizame relatie, maar geeft ook advies en begeleiding aan mensen die worstelen met de vraag of ze een relatie willen of niet, en met welk doel. Het is ook mogelijk dat slechts één individu een relatiecoach zoekt zonder de aanwezigheid van zijn partner en toch de vruchten plukt van de inzichten van de coach.

Marleen Boen – Master Certified Coach en Mentor en expert in relatiecoaching

 

Marleen Boen is reeds 30 jaar een coach die de voeten stevig op de grond houdt en toch ook gelooft in het ongekende menselijke potentieel om om te gaan met de schoonheid en ook de stormen in het leven.

Levenslust, zowel als levensvreugde vragen aandacht en zeker in koppelrelaties.  In tijden van storm, stormt het eerst in de relaties.

Als Master Certified Coach coacht zij met tools zoals het Enneagram (persoonlijke rapport en koppelrapport) en Emotionele Intelligentie (EQI 2.0) zodat men als mens ook echt in de spiegel kijkt en niet blijft rond de eigen blinde vlekken dansen.

Vanuit haar opleiding als trauma coach, kan zij ook inspelen op de kindwondes die vaak opspelen in liefdesrelaties.  Ze gaat deze niet uit de weg maar maakt dat kindwondes geheeld worden en de toekomst niet blijvend onder druk staat door de wondes uit het verleden.

In haar certificatie tot relatiecoach vindt Marleen de uitdaging om koppels op hun weg te begeleiden zodat ze meer kwaliteit vinden in hun relaties maar ook in hun eigen manier van zijn.

De zingeving die Marleen gevonden heeft in alle manieren van coaching is die om mensen de tools te bieden en de vragen te stellen die niemand anders ooit stelde.

Omgaan met transitie en transformatie op persoonlijk vlak en op relatievlak op een doelgerichte manier is diep vervullend en geeft vooral goesting om je relaties te verdiepen en meer liefde en mildheid te beleven in een wereld die vaak nogal ‘hard , vechtend en overweldigend’ kan zijn.

Meer hart brengen in de relatie vanuit de zijnskwaliteiten betekent ook meer eerlijkheid en echtheid brengen in de relatie zodat de verbinding met de relatiebron hersteld wordt.  Meer doen is niet aan de orde – wel anders doen – vernieuwing wakkert het vuur weer aan.