Diverse business group having a meeting in boardroom

Masterclass Coaching: Look The Beast in The Eye

Coach efficiënter en resultaatgerichter wanneer klanten hun remmende verdedigingsmechanismen inzetten.

Professional Coaching
Masterclass
Expert Training

Look the beast in the eye en begeleid anderen om hetzelfde te doen

In deze masterclass ontdek je hoe je ‘evidente’ linken en contradicties ontwart in het verhaal van je klant. Je vindt je eigen manier om in te voelen welke cruciale strategieën versterkend werken en welke ondermijnend.

Dit programma is voor:
 • Coaches op zoek naar een toolbox rond ‘complexe vragen en verstrikkingen’
 • Coaches die efficiënter en resultaatgerichter willen worden

Het programma

Programma details

Programmastructuur

Efficiënter en resultaatgerichter worden is belangrijk in het proces van elke coach. Dat is een uitdaging, want elke coach ervaart tijdens de sessies hoe klanten hun remmende verdedigingsmechanismen inzetten. En er is de paradox: mensen willen veranderen zonder hun diepste patronen, pijnen en illusies los te laten.

In elke coachingsessie is er wel zo’n moment dat de klant zegt: 

“Ja, maar ik ben zo opgevoed” of “Ja, maar mijn moeder heeft me altijd bang gemaakt” of “Het gaat al veel beter met me dan vroeger” of “Ik ben net als mijn vader en ik heb geen idee hoe ik anders kan leven, het moeten mijn genen wel zijn”. Allemaal excuses om te blijven doen wat evident lijkt om het te doen – en niet is.

 • Hoe kun je je klant uit die rechtvaardigingsmodus halen en hem coachen naar een modus van bevrijding van het verleden?
 • Hoe laat je je klant zich openstellen voor alle mogelijkheden – die er altijd al zijn geweest?
 • Hoe coach je op een manier die blijft plakken zodat je klant een echt aha-moment heeft dat onbekende wegen blootlegt?
 • Hoe zorg je ervoor dat je klant die weg neemt en niet terugvalt in zelfmedelijden en boosheid?

En ook: 

 • Wat is de essentiële reden dat oude pijn en oud verdriet steeds weer oplaaien?
 • Wat maakt dat we liever blijven vastzitten dan ons te bevrijden van de last van het verleden?
 • Hoe komt het dat we ons zo moeilijk overgeven aan het leven dat we verdienen?
 • Om welke reden leven we met onze ogen dicht en zijn we vervuld van angst om onze eigen barrières te overwinnen als we ze toch openen?
 • Hoe omarmen we ons briljante falen en zetten we dat om in een troef?

Deze masterclass is een diepgaande ervaring voor elke coach en tegelijkertijd krijg je een aantal duidelijke methoden om je eigen angsten te overwinnen zodat je samen met je klant het beest in de ogen kan kijken. Marleen en Nicole leggen je de methodes uit en geven demo’s op zo’n manier dat je de technieken meteen zelf kunt toepassen.

Aanpak

MARLEEN BOEN, MASTER CERTIFIED COACH

Marleen Boen is een doorgewinterde Master Certified Coach met meer dan 12000 coachingsuren en meer dan 20 jaar ervaring. Ze is bovendien een expert in het observeren van trauma’s en behaalde een certificaat in systemische dynamieken en traumacoaching.

Haar mix van methoden ondersteunt coaches bij het vinden van shortcuts in hun coachhouding en -methodiek, zodat hun klanten echte transformatiekansen krijgen. Ze is zeer hands-on in een vakgebied dat zich misschien wel voorbij woorden en de ratio lijkt te bevinden.

De afstemming tussen ratio, emo en intuo is Marleens kracht en ze stelt coaches en managers in staat om hun innerlijke poorten te openen en zo hun emotionele en intuïtieve maturiteit te ontplooien. Zo kan de ratio de druk loslaten die het gevolg is van het slechts  een beperkt deel van de hersenen (ook nog eens slecht) te gebruiken.

Marleen gaat om met angst, pijn, schuld en schaamte en brengt bevrijding en ruimte op de weg van haar klant. Zo kan die vooruit gaan zonder geblokkeerd te worden door de diepe kwetsuren die we allemaal in ons onderbewustzijn meedragen.

Als workshopbegeleider en keynote speaker heeft Marleen de gave om de passie voor menselijke evolutie over te brengen en de betrokkenheid op te brengen om je eigen potentieel aan te boren.

 

Leren van experts

Alle lesgevers zijn gecertificeerde coaches en trainers op het niveau van Professional Certified Coach en Master Certified Coach.

Al 15 jaar zijn we pionier én trendsetter in coachingopleidingen met innovatieve methodes: pedagogisch én technologisch. Onze expertise is breed en diep: we stonden mee aan de wieg van professionele coaching in België en werden in 2007 als eerste opleidingsinstituut in België erkend door de International Coach Federation (ICF).

Dé expert op vlak van training en coaching

We verzekeren een kwaliteitsvolle vakopleiding waarin deelnemers een echte evolutie doormaken. Een certificaat behalen bij Training & Coaching Square staat dan ook voor iets: onder leiding van de oprichter en zaakvoerder Marleen Boen, Master Certified Coach (MCC), maakten we van ‘coaching’ een keurmerk. 

Onze professionele coachingopleiding voor Managers en Coaches is gestoeld op een rijke businesservaring. We houden continu de vinger aan de pols van wat er nodig is in onze veranderende en ontwrichtende maatschappij. 

Coaching is de ideale business strategie om managers de voeding te geven die ze nodig hebben: onze focus ligt dan ook op de menselijke kant van transformatie.

Subsidies

VLAAMS GEWEST (DV.O104858)

 • kleine onderneming: 40% met max 10.000 euro/jaar (< 50 VTE, omzet < of = 10.000.000 euro, balanstotaal < of = 10.000.000 euro)
 • middelgrote onderneming: 30% met max 15.000 euro/jaar (< 250 VTE, omzet < of = 50.000.000 euro, balanstotaal < of = 43.000.000 euro)
  • https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille

BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST

 • % subsidie: 50% van de opleidingskost
 • Minimumbedrag subsidie : €500 /opleiding
 • Maximumbedrag subsidie : €3.000 /opleiding
 • Maximum aantal subsidies : 3 opleidingen per kalenderjaar
  Meer info

REGION WALLONNE

 • Chèques-formation : 50% du coût formation pour PMEs < 250 travailleurs ou indépendant
  Meer info
 • Congé éducation payé ?
  Meer info

Vraag je subsidie aan ten laatste vijf werkdagen voor de start van de opleiding (alle info op www.kmo-portefeuille.be). Stort het overige bedrag (locatie/catering en btw + eventuele saldo van de opleiding) onmiddellijk na ontvangst van de factuur op rekening van Training & Coaching Square, ten laatste vijf werkdagen vóór de start van de opleiding.

Vragen? Contacteer ons via contact@coachingsquare.be.

Onze klanten over dit programma: