“reboot” your team
We hebben met zijn allen massaal thuis gewerkt. Voor zij die blijven werken zijn op de werkvloer was het ook aanpassen om in het online leven mee te gaan, of in lege bedrijfsrestaurants terecht te komen. Hoe jij de afgelopen periode ook beleefd hebt, het was op zijn minst anders.
Van team-out, terug naar team-in
Na (voor sommige) meer dan 1,5 jaar thuis te werken is het tijd om terug in de verandering te stappen. Het zal opnieuw aanpassen en zoeken worden. Wanneer werken we thuis, wanneer gaan we naar kantoor? Hoeveel werken we thuis, hoeveel werken we op kantoor? Wat vind ik hier eigenlijk allemaal van? De antwoorden zullen zeer verschillend zijn, de behoeften zullen zeer verschillend zijn. En toch zullen we terug naar een gemeenschappelijk, gezamenlijk verhaal dienen te evolueren. Hoe, wel daarover gaat deze “reboot” your team.
Het programma
Wat is nog belangrijk om te weten
De behoefte aan autonomie, betrokkenheid en competentie.
Net die drie aspecten staan vandaag onder druk waardoor we vaak minder motivatie voelen voor onze job. Zowel medewerkers als leidinggevenden kunnen aan de slag met deze drie aspecten. Door ze concreet te definiëren en samen met je collega’s te bespreken, maak je vaak al een wereld van verschil. Stel jullie gezamenlijke taal hierrond op en geef concrete invulling aan elk van deze drie woorden
Autonomie staat voor vrijheid vergezeld van duidelijke richtlijnen, maar hoe realiseer je dit in de praktijk? Sommigen willen een stip op de horizon terwijl andere nood hebben aan een actieplan en een blik over de schouder. Zorg ervoor dat jullie als team goed in kaart hebben hoe je autonomie zo kan vormgeven dat de samenwerking erdoor verbetert.
Betrokkenheid – of het gebrek daaraan – is natuurlijk het speerpunt binnen een team-out. Door veel meer vragen te stellen, verhoog je het gevoel van betrokkenheid. Ook het delen van randinformatie én wat er speelt op menselijk vlak heeft een positieve invloed.
Door de fysieke afstand ontstaat er vaak (nog meer) tijd tussen actie, feedback en resultaat. Mede hierdoor trekken veel medewerkers en leidinggevenden hun competenties meer in vraag. Hou de tijd tussen het uitvoeren van taken en/of het behalen van resultaten en de feedback erop zo kort mogelijk. Vier successen, hoe klein ook. En hou de vinger aan de pols door regelmatig een virtueel rondje te doen dat ruimte biedt aan hulpvragen en rapportering over de vooruitgang van projecten en activiteiten
Wil jij deze opleiding op maat in jouw bedrijf?
Ontdek de voor & nadelen