De 5 voordelen van een coachende aanpak

https://trainingcoachingsquare.be/coaching-mentoring-academy/wp-content/uploads/sites/5/2020/01/woman-in-yellow-pants-lying-on-concrete-tiled-floor-3455450.jpg

Wil je het maximale uit je werknemers halen? Hen stimuleren om te blijven bijleren en niet te snel tevreden te zijn? Hen inspireren tot nieuwe perspectieven? Met een coachende aanpak lukt dat zeker. Investeer in goede begeleiding en je komt dichter bij de kwaliteiten van elke werknemer. Dat is al één voordeel van een coachende aanpak, hieronder halen we er nog 5 aan.

1. Een coachende aanpak: ROI gegarandeerd  

Alle bedrijfsfuncties halen voordelen uit een coachende aanpak. Twee voorwaarden: moed om uit je comfortzone te komen en oprechte motivatie. Een coachende manager vertrekt altijd vanuit een positieve intentie: zijn team laten groeien met effect op de resulaten. Hij reikt zijn teamleden de tools aan om zelf oplossingen te vinden voor uitdagingen. Door op die manier te werken, ontstaat er een aangename werksfeer die ruimte biedt voor vragen, meningen en ontwikkelingsgerichte feedback.

2. Coachende vaardigheden met bewezen nut

Een leidinggevende die zijn boodschap helder wilt uitdrukken, een salesmedewerker die zijn influencing skills wilt verbeteren, een manager die een team wilt opbouwen dat kan omgaan met de uitdagingen van de veranderende maatschappij, …  de redenen om coachende vaardigheden aan te leren zijn ontelbaar. Nog belangrijker aan een coachende aanpak: het werkt. Dat is waarom bedrijven met een visie erin willen investeren.

3. Systematische ondersteuning en een hecht teamgevoel

Een coachende manager zorgt voor systematische ondersteuning en het is net dat wat vaak ontbreekt in bedrijven. Neem de tijd om te luisteren naar je werknemers en sta hen bij waar nodig.

4. Motivatie troef

Als coachende manager is het de bedoeling dat je het beste in je werknemers naar boven haalt. Motiveer hen als ze bijvoorbeeld interesse tonen om bij te leren. Werd een project succesvol afgerond? Deel dat met de groep, ook dat werkt motiverend. Het is namelijk de bedoeling dat iedereen streeft naar hetzelfde doel en met een duwtje in de rug gaat dat altijd beter.

5. Veerkrachtiger omgaan met stress

Drukke periodes, veel deadlines, snel opeenvolgende veranderingen, onzekerheid, … allemaal zaken die het stresslevel de hoogte in duwen. Met als veelvoorkomend gevolg: een burnout. De snelheid waarmee onze maatschappij draait kunnen we niet veranderen. Het enige waar we wél impact op hebben is onze blik op de feiten en nieuwe manieren om wendbaar elke uitdaging aan te gaan. Een coachende attitude en de bijhorende vaardigheden aanleren als manager: het kan dus écht het verschil maken. 

Zelf de voordelen van een coachende aanpak ondervinden? Training & Coaching Square biedt een waaier aan trainings en opleidingen om de topcoach te worden die je wil zijn!

Overweeg je om een ICF gecertificeerde coachopleiding te volgen?

Zie je in het marktaanbod door het bos de bomen niet meer in deze tijden waar coachopleidingen overal opduiken? Wij informeren je graag tijdens een gratis en interactief info webinar over alle voor- en nadelen. Leer ons kennen en stel al je vragen. Schrijf je nu in!