Loopbaancoaching, een unieke opportuniteit in de VUCA-wereld

https://trainingcoachingsquare.be/coaching-mentoring-academy/wp-content/uploads/sites/5/2021/01/pexels-artem-beliaikin-452738-scaled.jpg

Een derde van een dag (gemiddeld 8 uren) spenderen we aan werken. Indien we gemiddeld 16 uur wakker zijn, betekent dit eigenlijk dat we de helft van onze wakkere dag aan het werk zijn. Dan is het natuurlijjk fijn indien we voldoening vinden in onze job, dat die ons blij stemt en energie geeft en vooral dat we ons potentieel kunnen inzetten.

‘Maar, welke job is dat dan? Welke onbewuste verwachtingen heb ik van die job? Wat is de juiste volgende stap in mijn loopbaan voor mijn evolutie?’ Legitieme vragen. Heel wat mensen zien echter het bos door de bomen niet meer. De juiste antwoorden vinden in de huidige VUCA-wereld met zijn volatiliteit, onzekerheden, complexiteit en ambiguïteit vergt meer aandacht dan in de vorige eeuw toen je je loopbaan lang in hetzelfde bedrijf en vaak ook in dezelfde job doorbracht. Het ontbreekt ons vaak aan moed en lef om in het onbekende en in de ongeremde mogelijkheden van de toekomst te kijken zonder ons vast te haken. Makkelijker omgaan met het onvoorspelbare zonder te vervallen in angsten en boosheid, dat is de kern van de zaak als je niet wil geleefd worden door de VUCA-wereld.

Het is daarom mooi indien je de uitdagingen van het onbekende aangaat en bewust kiest voor je potentieel, en dus voor voldoening. Dit is echter niet altijd zo evident. Tenzij je de unieke kans grijpt om een beroep te doen op een professionele loopbaancoach die zich thuis voelt in deze VUCA-wereld. Deze coach exploreert samen met jou je nieuwe visie op zelfevolutie en een beter begrip van wat er echt speelt. Duidelijke communicatie en creatief onderzoek maken het jou gemakkelijker om helder aan te geven wat je écht wil en kan, én hoe je daarin wil investeren. Daarenboven vergroot je je soepelheid om met veranderingen om te gaan. Coaching maakt namelijk veranderingen mogelijk, zelfs al twijfel je zelf.

Ben je er klaar voor? Heb je er zin in? Neem alvast pen en papier bij de hand en zet je eerste stappen in dit bewustwordingsproces. Kies voor het leven dat jij wil leven!

De tijd dat mensen coaching zagen als een straf omdat ze niet goed presteerden, ligt achter ons. Ook het afdoen van loopbaancoaching als het afnemen van testen, het bepalen en bijschaven van je profiel en het ontdekken van talenten is voorbijgestreefd. Loopbaancoaching wordt, mede dankzij de steun van de overheid, meer en meer ingezet als een kans om het eigen potentieel te zien, het volop te verkennen, erin te geloven, en het te laten groeien. En dat schept voldoening, plezier. Dat is een mooie evolutie.

De volgende stap is dat mensen loopbaancoaching proactief inzetten als een natuurlijk onderdeel van een evolutie naar voluit leven. Voor  ons wil voluit leven niet zeggen dat  je alles geeft, dat je je kapot werkt. Wij zien het eerder als je onderdompelen en geloven in mogelijkheden, als kansen grijpen. En wel in alle facetten van je leven, dus zowel op professioneel als op privé-vlak. Je werk maakt immers integraal deel uit van je leven.  Hoe je je voelt op je werk, heeft invloed op je privé-leven. En omgekeerd natuurlijk ook. Privé – dus ook je relaties, je gezondheid, je gezin, je hobby’s, vriendschappen, familie, (persoonlijke) ontwikkeling … – en werk zijn onlosmakelijk met mekaar verbonden. Herken je dit verhaal? “Ik had een rotdag op het werk. Ik kom thuis en ik reageer me af op mijn gezin.” Het is menselijk. En toch kan het anders.

Grijp je kans en creëer creatieve spanning!

Kom je bij onze loopbaancoaches met je levens- en loopbaanvragen, dan zullen ze luisteren – en dat is een cadeau op zich – en je echt bevragen. Ze raken jou en brengen jou in evolutie door je mee te nemen op een ontdekkingsreis. Zo ontdek je pistes die je op je eentje nog niet had gezien of die je niet voor mogelijk hield. Zo zie je hoe jij met jouw bril naar de wereld kijkt – jouw perceptie – en hoe je dat beeld ruimer kan maken. Samen herschrijf je als het ware je handleiding en creëer je creatieve spanning die zo nodig is om in beweging te komen.


Je krijgt de moed, het lef om (verborgen) excuses, twijfels en angsten waarin je vastzit    te doorprikken, om (verborgen) overtuigingen die je belemmeren te transformeren naar gedachten die jou wel helpen. Je leert om gefundeerde keuzes te maken en om nieuwe opties in de ogen te kijken en die ook daadwerkelijk aan te gaan. Je ervaart dat succes voorhanden ligt als je wil kijken hoe je je talenten best inzet. Dit geeft je zo’n boost dat je stappen durft nemen om meer uit het leven te halen. Je loopbaan wordt zo een dynamisch gegeven waarin jij de touwtjes in handen hebt. Je gunt jezelf meer dan je ooit voor mogelijk had gehouden. Daar ligt de magische kracht van loopbaancoaching.

Meer informatie over loopbaancoaching?

Stuur een bericht naar contact@coachingsquare.be of bezoek onze loopbaancoaching website