pexels-cowomen-2041393

Coaching op Stress & burnout preventie

Velen onder ons ervaren een hoog stressniveau in hun dagelijkse leven en lijken het te accepteren als de prijs voor een "goed" leven. Echter, als we niet effectief met stress omgaan, kan dat leiden tot hart- en vaatziekten, diabetes, kanker en psychische stoornissen. Echter, het goede nieuws is dat iedereen met negatieve stress kan leren omgaan.

Coaching

ontdek de tools en technieken om stress signalen te herkennen, je stressniveau te verminderen, je gevoel van welzijn te verbeteren en hoe je burn-out kan voorkomen.

De afgelopen decennia is de snelheid van leven en werken steeds verder toegenomen en het is ons zelfs gelukt om ons volledig af te sluiten van ons lichaam en enkel nog op de kracht van onze ratio te leven.
We sleuren ons lichaam mee in de stroomversnelling ondanks de vele signalen die ons vertellen dat we moe zijn en ons niet echt goed voelen. We voelen wel dat er iets niet in orde is, maar we weten niet wat, omdat we ons afgesloten hebben voor de signalen en behoeften van ons lichaam. We leven vooral in ons hoofd. En dat eist zijn tol van onze gezondheid.

Inschrijven

Programma details

Coaching op Stress & burnout preventie

Als we een gezonde geest in een gezond lichaam willen, dienen we vooral te rusten na een werkdag, zodat we kunnen recupereren en “herstellen”. In zijn boek The Hidden Link Between Adrenaline and Stress (1995), wees Dr. Archibald D. Hart, Hoogleraar in de Psychologie er ons reeds meer dan twintig jaar geleden op dat de symptomen en problemen die veroorzaakt worden door stress voortdurend toenemen en steeds moeilijker te behandelen worden en dat “De tijd snel nadert, als die al niet is aangebroken, dat we vaker zullen sterven aan de verwoestende effecten van te veel stress dan aan besmettelijke of invasieve ziekten. En stressziekte is anders dan de meeste vormen van ziekte – we veroorzaken het zelf!”

We weten allemaal dat stress niet goed is voor ons en eigenlijk is dat alles wat we weten. Door dit gebrek aan kennis kunnen we ons blijven wentelen in de comfortzone van de onwetendheid en kunnen we blijven geloven dat stress ons geen kwaad doet. En zoals Dr. Hart zegt: “Omdat de meesten van ons de aard van stress niet echt begrijpen of niet weten hoe stress zijn schade aanricht, weten we ook niet hoe we die schade kunnen voorkomen. Ziekte door stress kan echter, voor het grootste deel, worden vermeden. Aan de basis van het stressprobleem en schadelijk voor onze gezondheid en ons welzijn, ligt onze westerse 21e eeuwse hectische levensstijl, het tempo van het leven in het algemeen, onze “haastziekte” en onze onverzadigbare drang om meer te verwerven dan we nodig hebben, of het nu gaat om kleding, geld, status of macht. De meesten van ons moeten meer ontspannen”, te leren hoe we tot rust kunnen komen en af en toe stoppen om de geur van rozen op te snuiven – allemaal belangrijke vormen van bescherming tegen de schade die chronische stress kan veroorzaken…” (Dr. Archibald D. Hart, The Hidden Link Between Adrenalin and Stress” -1995).

Omdat stress zoveel schade aan ons lichaam en onze geest kan berokkenen, is het belangrijk dat we negatieve en chronische stress meester worden en zo burn-out voorkomen. In een individueel coaching traject ontdek je de tools en technieken om stress signalen te herkennen, je stressniveau te verminderen, je gevoel van welzijn te verbeteren en hoe je burn-out kan voorkomen.