Diverse business group having a meeting in boardroom

Masterclass Coaching: Panta Rhei

To reinvent changeability and to reconnect with your source of inner wisdom in order to feed your courage.

Professional Coaching
Masterclass
Expert Training

To reinvent changeability and to reconnect with your source of inner wisdom in order to feed your courage.

In deze masterclass ontdek je hoe je ‘evidente’ linken en contradicties ontwart in het verhaal van je klant. Je vindt je eigen manier om in te voelen welke cruciale strategieën versterkend werken en welke ondermijnend.

Dit programma is voor:
 • Coaches op zoek naar een toolbox rond ‘complexe vragen en verstrikkingen’
 • Coaches die efficiënter en resultaatgerichter willen worden

Inschrijven

Het programma

Programma details

Programmastructuur

In deze masterclass ontdek je hoe je ‘evidente’ linken en contradicties ontwart in het verhaal van je klant. Je vind je eigen manier om in te voelen welke cruciale strategieën versterkend werken en welke ondermijnend. Zo ondersteun je je klant vanuit je eigen volle aanwezigheid om zich te bevrijden van zelfsabotage. Je krijgt bovendien een toolbox aangereikt om ‘complexe vragen en verstrikkingen’ om te toveren tot een aha-beleving voor je klant – die zo makkelijker bij zijn antwoorden komt.

Efficiënter en resultaatgerichter worden is belangrijk in het proces van elke coach. Dat is een uitdaging, want elke coach ervaart tijdens de sessies hoe klanten hun remmende verdedigingsmechanismen inzetten. En er is de paradox: mensen willen veranderen zonder hun diepste patronen, pijnen en illusies los te laten.

Deze masterclass is een diepgaande ervaring voor elke coach en tegelijkertijd krijg je een aantal duidelijke methoden om je eigen angsten te overwinnen zodat je samen met je klant het beest in de ogen kan kijken. Marleen en Nicole leggen je de methodes uit en geven demo’s op zo’n manier dat je de technieken meteen zelf kunt toepassen.

 

Trainers

Marleen Boen, Master Certified Coach

Marleen Boen is een doorgewinterde Master Certified Coach met meer dan 12.000 coachingsuren en meer dan 20 jaar ervaring. Ze is bovendien een expert in het observeren van trauma’s en behaalde een certificaat in systemische dynamieken en traumacoaching.

Haar mix van methoden ondersteunt coaches bij het vinden van shortcuts in hun coachhouding en -methodiek, zodat hun klanten echte transformatiekansen krijgen. Ze is zeer hands-on in een vakgebied dat zich misschien wel voorbij woorden en de ratio lijkt te bevinden.

De afstemming tussen ratio, emo en intuo is Marleens kracht en ze stelt coaches en managers in staat om hun innerlijke poorten te openen en zo hun emotionele en intuïtieve maturiteit te ontplooien. Zo kan de ratio de druk loslaten die het gevolg is van het slechts  een beperkt deel van de hersenen (ook nog eens slecht) te gebruiken.

Marleen gaat om met angst, pijn, schuld en schaamte en brengt bevrijding en ruimte op de weg van haar klant. Zo kan die vooruit gaan zonder geblokkeerd te worden door de diepe kwetsuren die we allemaal in ons onderbewustzijn meedragen.

Als workshopbegeleider en keynote speaker heeft Marleen de gave om de passie voor menselijke evolutie over te brengen en de betrokkenheid op te brengen om je eigen potentieel aan te boren.

 

Nicole Wellens, PCC (MCC in aanvraag)

Nicole is met meer dan 5.000 praktijkuren een zeer ervaren coach. Daarnaast is Nicole meer dan 10 jaar trainer in ICF Accredited Coach Training Programs.

Vanuit een persoonlijke interesse begon ze zich te verdiepen in de materie van trauma, HSP, positieve psychologie en systemische werk. Via langlopende opleidingen bij leermeesters als Prof. Dr. Elke Van Hoof, Prof. Dr. Edel Maex, Prof. Dr. Erik van den Brink, Prof. Dr. Johannes Schmidt, Andrea Wandel, … bouwde ze een solide (wetenschappelijk gebaseerde) kennis uit en een grote toolbox van methodieken om inzichten rond deze thema’s te duiden en handvaten aan te reiken om er mee om te gaan.
Het demystificeren van trauma (bij gebrek aan een beter passend woord …) vanuit ‘compassion’ en raakbaarheid en het delen van kennis is voor Nicole een stukje levenswerk geworden. Het bezorgt namelijk meer inzicht in het eigen functioneren als coach én als mens mét kwetsuren … waardoor ook je praktijk met klanten rijker en effectiever wordt.

Leren van experts

Alle lesgevers zijn gecertificeerde coaches en trainers op het niveau van Professional Certified Coach en Master Certified Coach.

Al 15 jaar zijn we pionier én trendsetter in coachingopleidingen met innovatieve methodes: pedagogisch én technologisch. Onze expertise is breed en diep: we stonden mee aan de wieg van professionele coaching in België en werden in 2007 als eerste opleidingsinstituut in België erkend door de International Coach Federation (ICF).

Dé expert op vlak van training en coaching

We verzekeren een kwaliteitsvolle vakopleiding waarin deelnemers een echte evolutie doormaken. Een certificaat behalen bij Training & Coaching Square staat dan ook voor iets: onder leiding van de oprichter en zaakvoerder Marleen Boen, Master Certified Coach (MCC), maakten we van ‘coaching’ een keurmerk. 

Onze professionele coachingopleiding voor Managers en Coaches is gestoeld op een rijke businesservaring. We houden continu de vinger aan de pols van wat er nodig is in onze veranderende en ontwrichtende maatschappij. 

Coaching is de ideale business strategie om managers de voeding te geven die ze nodig hebben: onze focus ligt dan ook op de menselijke kant van transformatie.

Subsidies

BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST

 • % subsidie: 50% van de opleidingskost
 • Minimumbedrag subsidie : €500 /opleiding
 • Maximumbedrag subsidie : €3.000 /opleiding
 • Maximum aantal subsidies : 3 opleidingen per kalenderjaar
  Meer info

REGION WALLONNE

 • Chèques-formation : 50% du coût formation pour PMEs < 250 travailleurs ou indépendant
  Meer info
 • Congé éducation payé ?
  Meer info

Vraag je subsidie aan ten laatste vijf werkdagen voor de start van de opleiding (alle info op www.kmo-portefeuille.be). Stort het overige bedrag (locatie/catering en btw + eventuele saldo van de opleiding) onmiddellijk na ontvangst van de factuur op rekening van Training & Coaching Square, ten laatste vijf werkdagen vóór de start van de opleiding.

Vragen? Contacteer ons via contact@coachingsquare.be.

Voordelen

Voor jou
 • Je klant ondersteunen vanuit je eigen volle aanwezigheid om zich te bevrijden van zelfsabotage
 • Toolbox om ‘complexe vragen en verstrikkingen’ om te toveren tot een aha-beleving voor je klant
 • Efficiënter en resultaatgerichter worden wanneer klanten hun remmende verdedigingsmechanismen inzetten
Voor je organisatie
 • Vergemakkelijken van reflectie- en keuzeprocessen
 • Verlagen van weerstand tegen verandering
 • Eigenaarschap en geloof in eigen potentieel bevorderen
 • Evolutie en groei versnellen