Handsome businessman sitting in office

Relatie coaching

In ons drukke leven hebben we steeds minder tijd voor onze met onze partner. En toch beseffen we heel goed dat de druk op onze relatie privé, ook druk legt op onze werkrelaties en op ons werk zelf.

Coaching

In ons drukke leven hebben we steeds minder tijd voor de relatie met onze partner. En toch beseffen we heel goed dat de druk op onze relatie privé , ook druk legt op onze werkrelaties en op ons werk zelf.

Daarom is een koppelcoaching of relatiecoaching vandaag meer en meer aanvaard en hoe meer je werkt, hoe veeleisender je bent in je werken, hoe groter de behoefte om je privétrelatie aandacht te geven.

In de tijd van snelle veranderingen, staan onze relaties ook onder de druk van versnelling. Terwijl relaties tijd en vertraging nodig hebben – zowel de relatie met jezelf als met de andere.

Vaak is het eerst in onze privé-relaties dat we in de beslotenheid en de veiligheid van het nest, de bom barst. De eerste signalen van oververmoeidheid, hoge ambitie of teveel resultaatgerichtheid.

Centraal in relatiecoaching staan ‘imagination – belief – willpower’.

Kan je je voorstellen dat je relatie terug pit heeft en een veilige basis is om in de buitenwereld je ding te doen. – Kan je geloven in een keerpunt in je relatie en in de basis van liefde – Heb je de wilskracht om inderdaad andere brillen op te zetten en andere gewoontes op te starten zodat de liefde kan opleven en de relatie weer een voedingsbodem wordt ipv een oorlogsterrein.

Inschrijven

Programma details

Bedoeling – intentie

Relaties zijn ooit ontstaan in liefde en er zijn onderweg beslissingen genomen of niet genomen.  Je komt in de overweldigend snelle wereld terecht op een nieuw kruispunt waar de liefde onder druk staat en ook de verdraagzaamheid.  Kortom op een bepaald moment loopt het koppel tegen een muur van blokkages.  En is de oorspronkelijke liefde niet voedend genoeg om elkaar tegemoet te komen.

Er is behoefte om op een nieuwe manier te kijken naar de relatie in een nieuwe levensfase en in veranderende omstandigheden.

In de relatiecoaching leer je terug naar elkaar kijken met een nieuwe bril.

De zin van relatiecoaching
  • Je geeft aandacht aan de kwaliteit van je eigen aanwezigheid in je relatie
  • Je leert ook met nieuwe oren en ogen luisteren en kijken naar je levenspartner of je kinderen of je vriend(in)
  • Je leert jezelf beter kennen in de levensfase waar je nu doorgaat
  • Je ziet het effect op je partner van je eigen evolutie in de laatste jaren en vice versa
  • Wat aandacht krijgt, groeit – dus op een vernieuwde manier je relatie onder de loupe nemen, helpt ook om je relatiekwaliteit te laten openbloeien
  • Je ontdekt nieuwe manieren aan elkaar op een veilige manier open te stellen
  • Je experimenteert met communicatie die uit het verwijt blijft
  • Je exploreert hoe je de relatie gelijkwaardig houdt – niemand is schuldig.
  • De ‘uitgesproken of onderhuidse oorlogen’ worden geëxploreerd en omgebogen naar ‘vredige ervaringen van liefde’.
Marleen Boen – Master Certified Coach en Mentor en expert in relatiecoaching

 

Marleen Boen is reeds 30 jaar een coach die de voeten stevig op de grond houdt en toch ook gelooft in het ongekende menselijke potentieel om om te gaan met de schoonheid en ook de stormen in het leven.

Levenslust, zowel als levensvreugde vragen aandacht en zeker in koppelrelaties.  In tijden van storm, stormt het eerst in de relaties.

Als Master Certified Coach coacht zij met tools zoals het Enneagram (persoonlijke rapport en koppelrapport) en Emotionele Intelligentie (EQI 2.0) zodat men als mens ook echt in de spiegel kijkt en niet blijft rond de eigen blinde vlekken dansen.

Vanuit haar opleiding als trauma coach, kan zij ook inspelen op de kindwondes die vaak opspelen in liefdesrelaties.  Ze gaat deze niet uit de weg maar maakt dat kindwondes geheeld worden en de toekomst niet blijvend onder druk staat door de wondes uit het verleden.

In haar certificatie tot relatiecoach vindt Marleen de uitdaging om koppels op hun weg te begeleiden zodat ze meer kwaliteit vinden in hun relaties maar ook in hun eigen manier van zijn.

De zingeving die Marleen gevonden heeft in alle manieren van coaching is die om mensen de tools te bieden en de vragen te stellen die niemand anders ooit stelde.

Omgaan met transitie en transformatie op persoonlijk vlak en op relatievlak op een doelgerichte manier is diep vervullend en geeft vooral goesting om je relaties te verdiepen en meer liefde en mildheid te beleven in een wereld die vaak nogal ‘hard , vechtend en overweldigend’ kan zijn.

Meer hart brengen in de relatie vanuit de zijnskwaliteiten betekent ook meer eerlijkheid en echtheid brengen in de relatie zodat de verbinding met de relatiebron hersteld wordt.  Meer doen is niet aan de orde – wel anders doen – vernieuwing wakkert het vuur weer aan.