Wat is coaching?

https://trainingcoachingsquare.be/coaching-mentoring-academy/wp-content/uploads/sites/5/2020/02/woman-standing-beside-window-with-pink-curtain-3328337.jpg

Coaching betekent voor iedereen wat anders. Mensen die gecoacht werden zeggen wel allemaal hetzelfde: coaching maakt écht het verschil. Het leidt naar snelle, duurzame en meetbare resultaten. Zowel het individu, als het team en de organisatie engageren zich zo voor succes en “business excellence”.

Er zijn veel situaties waar coaching aangewezen is. In essentie komt het neer op bewustwording.
John Whitmore stelde het als volgt: “Dat waarvan ik me niet bewust ben, stuurt mij. Dat waarvan ik bewust ben, kan ik beïnvloeden.”

Eigenlijk komt het erop neer dat je de energie en het potentieel hebt om met veranderingen en met het leven zoals het is, om te gaan. De coach zal je naar de rand van je comfortzone brengen. Zo krijg je lef en maak je het beste van je leven, inclusief van je werk.
Zet coaching dus in wanneer je doelstellingen wil bepalen én realiseren en wanneer je je volle potentieel wil ontdekken én benutten. Zo sta jij aan het stuur van jouw leven.

Stel je voor dat het je aangeboden werd om je eigen doelen te formuleren en te realiseren, om je sterktes te ontdekken en deze meer in te zetten, om jezelf doelgerichter aan te sturen, om je beperkingen onder ogen te zien en er een weg rond te vinden, om je aandacht te richten en je hulpbronnen optimaal in te zetten, en bovendien, om dingen te veranderen of te verbeteren in je voordeel. Zou je interesse hebben ? Dit is wat coaching te bieden heeft …

Coaching maakt het verschil

Waar maakt coaching dan net dat verschil? Wat zijn dan die resultaten die worden behaald? Een kleine greep uit mogelijke effecten:

 • Je creëert perceptieverruiming. Zo zie je nieuwe mogelijkheden en maak je sneller andere keuzes.
 • Je integreert nieuwe gewoontes en competenties die naadloos aansluiten bij gewenste resultaten en bij de noden van het bedrijfsleven.
 • Je leert omgaan met stress en (weerstand voor) veranderingen, ideaal om burn-out te vermijden.
 • Je versterkt je zelfvertrouwen omdat je kijkt naar je kwaliteiten (in plaats van enkel naar je fouten).
 • Coaching biedt ondersteuning bij zelfreflectie. Het brengt je in contact met wat écht belangrijk is voor jou. Zo ga je helemaal in je eigen succes geloven en dit ook realiseren.
 • Coaching is een weg naar het nieuwe succes: welzijn, innerlijke wijsheid, vrijgevigheid en verwondering.
 • Coaching is dé weg is die een cultuurverandering in bedrijven mogelijk maakt. De weg naar het echt toelaten van feedback en naar management vanuit begrip.
Wat is het belang van coaching?
Wat levert coaching je op?

Uit een onderzoek uitgevoerd door PricewaterhouseCoopers (PWC) in opdracht van de International Coach Federation had coaching een positief effect op:

 • Performantie
 • Tijdsbeheer
 • Efficiëntie van het team
 • Zelfvertrouwen
 • Relaties
 • Communicatie
 • Evenwicht werk/privé

COACHING, GEEN LUXE, WEL NOODZAAK

Onze huidige economische omstandigheden en onze manier van werken en bedrijfsvoering vereisen dat bedrijven proactief handelen, snel beslissingen nemen en zo wendbaar en flexibel mogelijk zijn. Zij moeten leren omgaan met nieuwe vormen van leiderschap. Daarnaast duiken nieuwe bedrijfswaarden en tendensen op die niet zelden angst, onzekerheid en weerstand tegen veranderingen teweegbrengen.

Om in deze context adequaat te functioneren, doen steeds meer managers een beroep op professionele coaches. Die coaches fungeren als klankbord en laten je andere perspectieven ontdekken. Ze dragen ertoe bij om een beslissingsproces als een plezier te ervaren en niet als een gewicht op de schouders. Zo stel je je zekerheden in vraag, doorbreek je oude gewoontes en treedje uit je comfortzone, dé sleutels tot een ander leven.

Overweeg je om een ICF gecertificeerde coachopleiding te volgen?

Zie je in het marktaanbod door het bos de bomen niet meer in deze tijden waar coachopleidingen overal opduiken? Wij informeren je graag tijdens een gratis en interactief info webinar over alle voor- en nadelen. Leer ons kennen en stel al je vragen. Schrijf je nu in!