Wist je dat niet alleen JOUW topwaarden jouw leven echt vormgeven?

https://trainingcoachingsquare.be/coaching-mentoring-academy/wp-content/uploads/sites/5/2024/05/pexels-leah-newhouse-50725-185933.jpg

Het kennen van uw topwaarden is één ding: ongetwijfeld waardevol. Maar een ander ding is dieper graven in de onderliggende criteria en alledaagse omstandigheden die je in staat stellen die waarden te leven – dit is waar de magie gebeurt.

Heeft u uw waardenboom in kaart gebracht? Prachtig! Dat is een goed startpunt, dat een duidelijk beeld biedt van uw kernwaarden en hun hiërarchische relatie. Als u hier stopt, blijft u echter alleen aan de oppervlakte. Fixeer u niet alleen op de hoogste waarden.

Denk hier eens over na: laten we zeggen dat vrijheid een van uw topwaarden is. Het is gemakkelijk om gefixeerd te raken op het concept van vrijheid zonder echt te begrijpen welke omstandigheden een gevoel van bevrijding in je leven bevorderen. In plaats van alleen maar te pleiten voor vrijheid en het als modewoord te gebruiken, kun je even de tijd nemen om de criteria te verkennen die je in staat stellen werkelijk in overeenstemming met deze waarde te leven. Welke specifieke acties, omgevingen of relaties dragen bij aan uw gevoel van vrijheid en vervulling?


Door je focus te verleggen van de top van de waardenboom naar de wortels, krijg je een dieper inzicht in wat je drijft en welke omstandigheden nodig zijn om te kunnen gedijen. Deze genuanceerde benadering stelt je in staat bewustere beslissingen te nemen en een leven te  beleven dat weerspiegelt wie je werkelijk bent.

Wil je dieper ingaan op je waarden en deze omzetten in iets waardevols voor je leven?