20201003 – IMG 0b6 v3

Corinne Daems

Core partner – ICF PCC – Certified Mentor Coach

Corinne creëert een sfeer van vertrouwen door haar warme, rustige houding. Vanuit haar multi-culturele en veelzijdige bedrijfs- en levenservaring reikt ze toepasbare inzichten en handvaten aan. Door haar pertinente vraagstelling begeleidt ze je om de praktische vertaalslag te maken naar jouw business-realiteit. Ze daagt je uit om belemmeringen onder ogen te zien en/of aan de slag te gaan met jouw aanwezige potentieel, met aandacht voor innerlijke zowel als uiterlijke facetten.

Gemoedelijk
Pertinent
Ervaren
Praktisch
nuchter

Corinne Daems ICF PCC – Professional Certified Coach

Coaching ervaring en specialisaties
 • Corinne is klinisch psycholoog en gecertifieerd coach met een lange praktijkervaring in business en human resources management. Zij begeleidt op een hartelijke en enthousiaste manier mensen in het vinden van antwoorden op hun carrière-uitdagingen zodat ze opnieuw gelukkig en gemotiveerd worden en daardoor ook effectief in hun professionele leven. Corinne heeft meer dan 25 jaar internationale HR-ervaring in zeer diverse sectoren. Ze heeft als HR-manager, people manager, coach, ondernemer én ervaringsdeskundige een boeiend traject afgelegd. Daarbij heeft ze heel wat expertise opgebouwd rond selectie, assessment, loopbaanontwikkeling, outplacement, stress en burn-out. Als HR-verantwoordelijke leidde ze uiteenlopende HR-projecten, reorganisaties en veranderingstrajecten waarbij ze ook het topmanagement adviseerde en ondersteunde. Ze volgt de economische uitdagingen en de impact ervan op organisaties en hun manier van werken. Ze weet welke methodes het meest effectief zijn bij het zoeken naar de rol die het best bij iemand past, hoe je je competenties en talenten kan aanscherpen en inzetten om de beste versie van jezelf te worden. Door haar respectvolle en tegelijkertijd directe en heldere manier van feedback geven nodigt ze uit om samen ook de lastigere werk- en levensthema’s in de ogen te kijken en aan te pakken. Tijdens de coaching en training sessies toetst ze steeds ideeën aan de realiteit van het professionele leven. Zij put als mentor-coach waar nuttig uit haar eigen ervaringen en geeft waar nodig concreet advies zodat haar klanten goed voorbereid hun ambities kunnen concretiseren. Door haar diverse opleidingen kan ze een keur van technieken en aanpakken inzetten op maat van de persoon en de vraag om te werken naar het coaching doel dat ze op voorhand samen met de client en de eventuele opdrachtgever bepaalt. Resultaatgericht, pragmatisch en met aandacht voor de individuele behoeften coacht ze mensen naar een win-win voor hen èn hun organisatie. Ze begeleidt executives, kaderleden, professionals en ondernemers sinds 1992. Corinne droeg bij tot diverse publicaties in HR magazine, Knack en Imediair. Ze is de revisor en uitgever van de Engelstalige en Franstalige versie van het boek “Netwerken. Kansrijk op weg naar succes.”
Waar Corinne trots op is:
 • ICF PCC – Professional Certified Coach – … Bijna MCC gecertificeerd – International Coach Federation
 • Certified Mentor Coach
 • Certified supervisor
 • Certified team coach
 • Certified value coach
 • iEQ9 Integrative Enneagram Accredited Practitioner
 • EQi 2.0 Certified
 • Certified Insights Discovery Practitioner
 • Myers-Briggs Type Indicator (MBTI) accreditation
 • Master Klinische Psychologie
 • Meer dan 2000 uren praktijkervaring ICF coaching: 25% executive coaching, 60% middelmanagement, 10% team leaders en 5% medewerkers

In deze programma’s is Corinne met hart en ziel actief: